School met de Bijbel de Zaaier – Kerkstraat 6 – 5321 TN Hedel – Tel 073-5991783

Christelijke Kinderboekenmaand – Op reis!

De Zaaier gaat op reis!

De afgelopen weken werkten alle leerlingen van basisschool De Zaaier uit Hedel aan het thema van de 25 Christelijke Kinderboekenmaand: Op reis!

De nadruk lag de afgelopen weken in de groepen op het lezen van verhalen over op reis gaan en leren over het land waar je met je klas aan werkt. Op donderdagavond 10 oktober jl. was het zover en mochten de leerlingen hun land presenteren aan ouders, familie en andere belangstellenden.

De hal van de school is een heuse vertrekhal van een luchthaven geworden. Wanneer je met je koffers door de security heen komt en je paspoort en reisdocumenten in orde zijn, kan de reis beginnen. Kies je voor Nederland (groep 1-2) met een gezellige souvenirs-winkel? Of voor Frankrijk (groep 3-4) waar de geur van versgebakken croissants je tegemoet komt? Italië (groep 5-6) met een wel héél scheef gebouw? De VS (groep 7-8) dan misschien, waar je als je niet heel veel tijd hebt altijd een snelle hap kan halen bij een fastfood keten? Breng je een bezoekje aan de 300e jubileumeditie van de paardenmarkt in Hedel (Voorschool)? Keuzestress over welke bestemming het moest gaan worden was er niet, want deze projectavond deden we niet zo moeilijk en kon je ieder land bezichtigen! Aan het einde van de geslaagde projectavond kon iedereen zeggen OP REIS! te zijn geweest!