Vanmiddag was de afsluiting van de Kinderboekenmaand. Hartelijk bedankt voor al uw hulp en uw...
Binnen de SCOB vinden wij open communicatie over klachten, grieven of verwijten van groot belang. Open met elkaar communiceren houdt voor ons in: ‘Gaat het goed, zeg het anderen; gaat het mis, zeg het zoveel mogelijk tegen de persoon in kwestie.’ Dit bevordert een goede onderlinge verstandhouding. In een stappenplan ziet de procedure bij klachten er als volgt uit:
De interne contactpersoon (juf Ihmels) zal – indien noodzakelijk – in overleg contact opnemen met één van de externe vertrouwenspersonen die aan de stichting verbonden zijn.
In bijzondere gevallen is het mogelijk zelf direct contact op te nemen met de externe vertrouwenspersoon. De gegevens van de externe vertrouwenspersoon van de stichting zijn: dhr. P. (Peter) Quik – 0653867807.
Er kan ook rechtstreeks contact worden opgenomen met de Stichting Geschillen Commissies Bijzonder Onderwijs (GCBO) voor het christelijk onderwijs. De gegevens van deze commissie zijn:
Stichting GCBO
Postbus 394
3440 AJ Woerden
Tel.: 070 – 3861697
E-mail: info@gcbo.nl
Het is hierbij het vermelden waard dat de geschillencommissie altijd zal nagaan of de klacht op school besproken is. Zo niet, dan zal zij degene die de klacht indient terugverwijzen.
Het zal duidelijk zijn dat in principe alle reguliere klachten afgehandeld moeten kunnen worden in stap 1 en 2. Voor ernstige klachten, zoals lichamelijk/seksueel geweld en misbruik of ander grensoverschrijdend gedrag is uiteraard altijd de weg naar de vertrouwenspersonen en klachtencommissie open.
Wij vinden het belangrijk hier te benadrukken dat wij er alles aan doen om lichamelijk/seksueel geweld en misbruik of ander grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en te bestrijden. Ons beleid voorkomen en bestrijden van grensoverschrijdend gedrag en onze gedragsregels zijn daar een voorbeeld van. Bovendien hebben alle medewerkers die werken bij een onderwijsinstelling, ook de contactpersonen die medewerker zijn, wettelijk gezien een meldplicht wanneer zij het vermoeden of de wetenschap hebben dat een medewerker of vrijwilliger zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag jegens leerlingen. Zij moeten er onmiddellijk voor zorgen dat deze informatie het bevoegd gezag bereikt. Het bevoegd gezag is verplicht de zaak te melden bij de landelijke vertrouwensinspecteur.
Voor de volledigheid vermelden wij hier ook het telefoonnummer van de landelijke vertrouwensinspecteur, die zowel voor ouders/verzorgers en leerlingen als voor directie en personeelsleden te bereiken is. De vertrouwensinspecteur is te bereiken onder nummer (0900) 1113111.
De klachtenregeling is te vinden op de website van de SCOB.
Vanmiddag was de afsluiting van de Kinderboekenmaand. Hartelijk bedankt voor al uw hulp en uw...
Onze Activiteitencommissie zorgde op vrijdag 15 september voor de jaarlijkse BBQ. Wij kijken terug op...